De Cnijf - Warmtepompen
15652
page-template-default,page,page-id-15652,page-child,parent-pageid-15610,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
 

Warmtepompen

...verwarmingstechniek van de toekomst

warmtepompen decnijf

Een warmtepomp is voor veel huiseigenaars een interessante variant om langdurig te ontsnappen aan de wereldmarktprijzen voor fossiele energie. Voor het gebruik van een warmtepomp moet met enkele factoren rekening worden gehouden. Warmtepompen zijn bijzonder geschikt voor gebouwen met een uitgebreide warmte-isolatie en een warmteverdeling met lage temperaturen zoals bijv. vloerverwarming.
Dankzij de beperkte startinvestering zijn de lucht/water-warmtepompen de voordeligste variant op het vlak van brandstofonafhankelijke verwarming. Weishaupt biedt lucht/water-warmtepompen in split-uitvoering, in mono-blokuitvoering voor binnenopstelling, en, voor wie ze niet in de woning wil plaatsen, ook voor buitenopstelling. Dit was bijvoorbeeld het geval bij één van onze eindklanten die voor zijn nieuwbouw o.a. voor een Weishaupt lucht/water-warmtepomp voor buitenopstelling koos.Een degelijke berekening van de technische installaties heeft er mede voor gezorgd dat de integratie van de Weishaupt warmtepomp binnen het geheel van andere hernieuwbare energiebronnen heeft bijgedragen tot een minimum aan energiekosten tijdens het eerste jaar. Voor een bedrag van net iets meer dan 40 euro per maand hebben de inwoners alle comfort, met name elektriciteit, verwarming en warm water. Deze hoogefficiënte warmtepomp wordt gebruikt voor verwarming en de bereiding van sanitair warm water.
Wij zorgden voor de boilerlading en voor een rechtstreekse verbinding tussen de warmtepomp en de specifiek voor warmtepompen ontworpen boiler WAC, wat extra bijdroeg tot een hoog jaarrendement.
Maar lucht/water-warmtepompen zijn niet alleen geschikt voor de verwarming van de woning. Hiervan getuigt de

renovatie die wij bij een andere eindklant uitvoerden voor zwembadverwarming. Met de bestaande installatie was er enerzijds een overproductie aan elektrische energie via fotovoltaïsche zonnepanelen, en anderzijds een te hoog mazoutverbruik voor de verwarming van zwembad en woning. Met de waardevolle hulp van de technische dienst van Weishaupt werd hiervoor een oplossing gevonden. Wij plaatsten een lucht/water-warmtepomp in verbinding met een specifiek gedimensioneerde warmtewisselaar om een maximale inzet van de warmtepomp te verkrijgen. Inderdaad, dankzij de grote oppervlakte van de platen-warmtewisselaar was het mogelijk om met lage vertrektem-peraturen te werken. Het jaarlijkse brandstofverbruik van de bestaande mazoutinstallatie werd dankzij de plaatsing van deze warmtepomp van Weishaupt meer dan gehalveerd, wat een aanzienlijke geldbesparing en, kers op de taart, een duidelijke reductie van CO2-uitstoot opleverde.

warmtepompen decnijf

Dankzij een laag geluidsniveau kon de warmtepomp dichtbij de woning geplaatst worden.